Phần 2: Các đề luyện tập tham khảo-Practice Test 22

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 1: A. timeline B. event C. office D. happen Question 2: A. vocalist B. thoroughly C. exciting D. restaurant Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 3: A. laughed . B. looked C. hoped D. listened Question 4:A. broad B. load : C. coat D. foam Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: ___ the piano for an hour every day? A. Do you practise B. Are you practising is C. Have you practised DHave you been practising Question 6: People have been interested in ice swimming several decades. A. for B. since C. to D. as long as Question 7: This year good business will last year’s slow one. A. make up to B. make up for C. make out of D. make over Question 8: I’d like sugar with tea, please! A. a bit B. a little C. a few D. less Question 9: is totally fierce today! Put on your overcoat! A. Wind B. Winds C. A wind D. The wind Question 10: I am sure they home. Look! The lights are on. A. were arriving B. are arriving C. have arrived D. are going to arrive Question 11: He a great sense of humor. Everybody laughs at his stories. A. has B. gets C. brings D. takes Question 12: I may see myself as because I am determined to be sucessful. A. responsible B. generous C. ambitious D. outgoing Question 13: This year, my university provides training in a wide range of _ for forth-year students who are about to enter workforce. A. business B. employment C. occupation; D. office Question 14: We were just _ _the new schedule when they decided to change it again. A. used to B. got used to C. used D. getting used to Question 15: The Browns enjoyed a happy family ___ as they all loved and respected each other. A. association B. relationship C. conjunction D. romance Question 16: Would you walk to school if the weather _ nicer? A. will be B. is C. would be D. was Question 17: To prevent the spread of the deadly Corona virus, you __ to wash your hands carefully. A. must B. have C. can D. should Question 18: Thank you for sending me the flowers. It was very _ of you. A. thoughtless B. thoughtful C. thought D. thoughtfulness Question 19: We have completely in John’s ability to run the restaurant well. A. lost faith B. lost face C. lost control D. lost interest Was Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: There was a lot of confusion in the group. The leader said the meeting was on Wednesday but the email said Thursday. A. arrangement B. order C. uncertainty : D. mystery Question 21: You need to start learning something from scratch so that you are able to acquire the most basic and systematic knowledge A. from the beginning B. as soon as posible C. at the end D. at the halfway point *WWWWWWWWWWWWWWWWWWW Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 22: Today it’s readily apparent how climate change is driving the intensity of wildfires. Only October 2020 saw more than 65 major fires burning across the West of America. A. noticeable B. obvious C. unclear D. understandable Question 23: Everyone on the team is uncompromising. They always fight right till the end of the game. A. tough B. immovable C. determined D. unstable Mark the letter A, B, C, or D to indicate the option that best completes each of the following exchanges. Question 24: – “I found some money at the bottom of my bag.” D. Poor you! A. Lucky you! B. Good job! . C. Oh, no!.. Question 25: – “Your mother was looking for you earlier.” A. Sounds wonderful! C. What a relief! B. Was she? D. How weird! W WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW AWARAWWW Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30. Did you ever want to sell a birthday present that you didn’t like? Or an old toy that is taking up space in your closet? In the old days, buyers and sellers were limited (26)_ _ newspapers, garage sales, and flea markets in the area where they lived. But in the early 1990s, when people started to use the Internet, Pierre Omidyar had an idea. When Omidyar (27) __ as a computer programmer, he suddenly realized that sellers and buyers no longer had to be (28)_ in a small local area. He came up with the idea of eBay. At first, he didn’t charge money because he wasn’t sure eBay would work. Buying online requires you to trust sellers who you’ve never met. But people like eBay. Soon there was so much activity on eBay that his Internet service (29)_ upgraded his site to a business account, which was no longer free. So Omidyar started to charge the seller a small fee for each sale, Gradually, his (30)___ _ idea grew into a big business. (adapted from Sandra N. Elbaum, 2016) WWWW WWWWWWWWWWWWWWWWWW WWWAANSWWWWWWWW Question 26: A. in . Question 27: A. had worked Question 28: A. closed Question 29: A. provider Question 30: A. skillful. : B. to B. works B. bounded B. providing B. handy C. for C. was working C. defined C. provident C. awkward D. with D. would work D. specified D. providence D. brilliant WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35. For most people, the typical tourist options are enough. Take a bus tour to see the sights or, if you’re feeling energetic, consider a walking tour. To get a taste of SASA Н Н. city life, use public transportation. But there are people who want more than the standard tourist options. They are urbexers – urban explorers. They’re interested in discovering parts of the city we normally see as less beautiful, the places tourists are not supposed to see: ghost subway stations that have been closed for years, abandoned factories, and railroads. It’s not for everybody. You can’t be scared of heights or small spaces and you have to be willing to take risks. Bradley Garrett is one of them. Urbexers don’t follow the same routes as everyone else: “I’ve been to Paris six times and I’ve seen more of the city underground than I have above ground,” he says. “If somebody asked me for a good restaurant, I’d have no idea.” It wasn’t until Bradley and his urbexer friends had climbed to the top of London’s tallest skyscraper, the Shard, and had managed to visit all of the city’s fourteen abandoned subway stations that the police stopped them from exploring as a group. Bradley was studying urbexers for a book he was writing when they had to stop. Bradley’s best experience as an urbexer was in Chicago with friends when they climbed the Legacy Tower, a 72-story skyscraper. “We were sitting on a roofto looking up at this building when someone suggested we try to get up. So we walked in and just got in the elevator after some residents had opened the door. When we made it up to the roof, it was the most incredible view I’ve ever seen.” (adapted from Daniel Barber, 2018) HAMAN SW Question 31: The article begins by talking about options for tourists because – A. they are good examples of urban exploration B. they are very different from what urbexers do C. the writer wants to recommend some ways of exploring cities : D. public transportation is the best way to know a city Question 32: The places that urban explorers visit are A. always underground B. not used anymore C. not usually attractive to many people D. easily assessed by trains Question 33: Bradley Garrett A, knows Paris very well B. doesn’t like high places C. wouldn’t be a very good guide for traditional tourists D. doesn’t like French food Question 34: The word “managed” in paragraph 3 is closest in meaning to A. tried B. succeeded C. failed D. discontinued Question 35: Garrett’s trip to the top of the Legacy Tower was A. impossible . B. lonely C. well planned D. easy Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. During adolescence, teenagers start to form independent adult identities of their own, and for many young people around the world, this means experimenting with different social groups. Deciding to join a particular group or subculture offers young people the opportunity to explore who they are and what they stand for. It allows them to start defining themselves outside of their immediate family circle, and can provide both a sense of identity and of belonging, too. In our increasingly interconnected world, membership of particular groups can mean contact not only with other like-minded people locally, but also globally. Over recent years, a far more localized subculture has been developing in Mexico, where a style of music known as Tribal has evolved, complet remarkable fashions. The hugely popular sound mixes traditional regional folk music with electronic dance. Young fans often identify themselves by combining futuristic elements with a basic farmworker look and wearing extremely long, pointy boots when dancing, often competitively against groups from other local towns. Another well-known group is Goth who dyed their hair black and usually wear black clothes, dark eyeliners and fingernails. Most of them resent being thought as sad or angry. Instead, they see themselves as romantic, creative and able to find beauty in what others may see as ugly. Of course, subcultures that develop in a particular area can spread like wildfire in a matter of moments these days, thanks to the internet. This is what’s happened with the Scraper Biker subculture. Originally the obsession of a small group of young people in the San Francisco Bay area, scraper bikes are simply ordinary bicycles that have been modified by their owners, typically with decorated wheels and bright body colors. Much of the decoration is done very cheaply, using tinfoil, reused cardboard, candy wrappers, and paint! The craze went global after a hip-hop video featuring these creations went viral. Scraper bikes can now be seen in cities all over the world. If the internet helps some subcultures grow, for others it’s their main home. Otherkin – people who identify to some degree as non-human – have a massive online presence that’s growing all the time. While some otherkin believe themselves to actually be, say, dragons or lions or witches or foxes, others simply feel special connections to certain creatures – and have found a space within which to explore these feelings. (adapted from Dellar and Walkley, 2018) wwwwww Question 36: According to the passage, subcultures are A. people’s immediate family B. groups of positive things C. groups of like-minded people D. cultures of teenagers Question 37: Which of the four subculture groups became known worldwide thanks to a music video? A. Trival B. Otherkin C. Goth D. Scraper Bike Question 38: _ usually reject a common belief about their characteristics. A. Otherkin B. Goth C. Scraper Bike D. Trival Question 39: Which of the following is NOT true to Otherkin? A. It is more virtual than a real-world phenomenon. B. It includes members who identify themselves as animals. C. It combines the old and the modern. : D. It involves activity of self reflection. Question 40: The word “remarkable” in paragraph 2 is closest in meaning to A. outstanding B. modest .: C. ordinary D. ugly Question 41: The word “them” in paragraph 3 refers to A. Goth B. black clothes C. dark fingernails D. other people Question 42: The main idea of the passage is “ A. Joining subculture groups can be harmful and time-consuming. B. Thanks to the Internet, the world is getting smaller and smaller. C. Young people like to join in social clubs to look for their identities. . D. Whatever your interests are, there’s a community out there for you. WWW. DAROWINWYWWWWWWWYWIADOMMARTWARSAW. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW Question 43: Engaging more in physical activities, including swimming, running A . В and walking, make me feel happier. C D Question 44: By the end of 2020, about 100 million addition people are projected to find А. B themselves in extreme poverty due to corona virus. Question 45: Astronauts need to be disciplined yet flexible, adventurous yet A safely-conscious, and capable for leading and following. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 46: Having worked all night, she was completely exhausted the next morning. A. Since she had worked all night, she was completely exhausted the next morning. B. If she had worked all night, she would have been completely exhausted the next morning. C. Despite the fact that she had worked all night, she was completely exhausted the next morning. D. As long as she had worked all night, she was completely exhausted the next morning. Question 47: In spite of being expensive, the machine was not of very good quality. A. The machine was not of very good quality because it was expensive B. The machine was not of very good quality although it was expensive. C. If it was expensive, the machine would be of better quality. D. The machine was not of very good quality so that it was expensive. Question 48: “I forgot your name, sorry!” he said. A. He denied knowing my name. B. He promised to know my name. C. He apologized for forgetting my name.. D. He suggested forgetting my name. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 49: I visited some large colleges. All of them impressed me. A. I visited some large colleges as all of them impressed me. B. All of the large colleges impressed me so I visited them. C. I visited some large colleges, all of which impressed me. D. Although all of the large colleges impressed me, I visited them. Question 50: It is a wonderful seafood restaurant. It has an amazing view. A. In addition to being a wonderful seafood restaurant, it has an amazing view. B. Even though it is a wonderful seafood restaurant, it has an amazing view. C. It is a wonderful seafood restaurant in order that it has an amazing view. D. Since it is a wonderful seafood restaurant, it has an amazing view. Đáp án 1.B 11.A 21.A 31.B 41. A 2.0 12. C 22.C 32. 42. D 3.D 13.C 23.D 33. 43.C 4.A 14.D 24.A 34. B 44. B 5.A 15.B 25. B 35. D 45. D 6.A 16.D 26. B 36. 46. A 7.B 17.B 27.C 37. D 47. B 8.B 18. B 28.B 38.B 48. C 9.D 19. A 29.A 39.C 49. C 10.C 20.C 30.D 40. A 50. A