Phần 2: Các đề luyện tập tham khảo-Practice Test 18

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 1: A. familiar B. uncertain C. impatient D. arrogant Question 2: A. eradicate B. observation C. accompany D. traditional Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 3: A. tangle B. behave C. casual D. battle Question 4:A. naked B. visited C. laughed D. needed ? WA Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.. Question 5: None of the boys came to school yesterday, A. didn’t they… B. do they C. did they D. don’t they Question 6: If people paid more attention to the environment, the Earth greener. A. would be B. will be C. would have been D. had been Question 7: We decided at home this afternoon. A. staying B. stayed C. stay . : D. to stay Question 8: People didn’t believe his __ _that he had stolen the money in order to give it to charity. A. explanatory B. explanation C. explain D. explainable Question 9: We regret that it is impossible to meet the date for the goods you recently ordered from us. A. arrival ! B. carriage . C. transport D. delivery Question 10: There are other problems of city life which I don’t propose to _ _ at the moment. A. go up . B. go around C. go for :: D. go into Question 11:Last year, the company went_ up after one of its senior executives offered his resignation. A. belly B. straight 2 C. stomach . D. cloud Question 12: There was _ piano in the corner of the room. I A. a B. an | C. 8 D. the Question 13: The archaeological excavation to the discovery of the ancient city lasted several years. A. led B. leading C. to lead D. being led Question 14: People should stop smoking ____ it is extremely detrimental to health, A. although B. despite C. because D. because of Question 15: We have been decorating our classroom for the upcoming Teachers’ Day since the teacher A. comes B. will come . C. came D. was coming Question 16: At the level, you can attend a three-year or four-year college. A. undergraduate B. secondary C. postgraduate D. primary Question 17: Your store needs a bold sign that will catch the of anyone walking down the street. That may help to sell more products. A. glimpse B. peek C. flash D. eye Question 18: I am reading an interesting poem____by Nguyen Du in the 18th century. A. writing B. to write C. written D. write Question 19: Before the man could say anything more, Peter off towards the station. A. had been rushing B. was rushing C. had rushed D. rushed WS A SAN NORON Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: Ray Kurzweil suggests that exponential technological development will lead to the inevitable rise of artificial intelligence. A. inapplicable B. unavoidable C. unrecognizable D. invisible Question 21: Scientists hope that this new drug will be a major breakthrough in the fight against Covid-19. A. new cure B. important therapy C. sudden remedy D. dramatic development . B. imp Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 22: Tom may get into hot water when driving at full speed after drinking wine. A. stay safe B. get into trouble C. enter dispute D. keep calm Question 23: Some vegetables are grown in artificial light in growth chambers but natural sunlight is still best for most plants. A. real B. natural C. genuine D. true MINHA — Mark the letter A, B, C, or D to indicate the option that best completes each of the following exchanges. Question 24: Tim: “Where is our study group going to meet next weekend?” Tom:“ A. Studying in a group is great fun. B. We are too busy on weekdays. C. Why don’t you look at the atlas? D.The library would be best. Question 25: Mary: “Shall we eat out tonight?” Sarah:“ A. It’s kind of you to invite. . B. You are very welcome. B. You are very C. That’s a great idea. D. That’s acceptable. – – Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30. It’s game over for the Arecibo Observatory, home to an iconic, thousand-footwide radio telescope near Puerto Rico’s northern shore. Today, the National Science Foundation (NSF) announced that it is decommissioning the massive 57-year-old telescope. The agency also intends to demolish the instrument, which is teetering (26)__ of collapse. The decision came after a few tough months for the observatory. Engineers (27) to stabilize the telescope after two of the cables suspending its 900-ton platform broke. With additional cables showing signs of weakening and (28) __ 2) Worries were growing that the platform could fall roughly 450 feet, crashing through the dish and into the jungle below. NSF has decided to (29)_ repair efforts and decommission the observatory. Built in the early 1960s, Arecibo’s telescope has been an inspiration and source of pride for the people of Puerto Rico. It has (30)_ a key role in science, spotting the first confirmed planets beyond the solar system, and detecting gravitational waves. The telescope is also an extremely powerful planetary radar, which is key for studying asteroids that cross Earth’s orbit. (adapted from nationalgeographic.com) Question 26: A. at the end Question 27: A. had tried Question 28: A. degradation Question 29: A. complete Question 30: A. competed B. in charge B. were trying B. humiliation B. devote B. played C.on the verge C. will be trying C. corruption C. demand C. occupied D. at the top D. try D. dissatisfaction D. cease D. switched Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35. People who don’t eat meat are more at risk of breaking bones, especially their hips, according to the largest study yet of this risk. The effect may stem from a lack of calcium and protein in their diet, as well as the fact that they tend to be thinner and so have less flesh to cushion a fall. Several previous studies have shown that vegetarians have weaker bones than meat eaters, but it was unclear if this had any meaningful effect on their risk of fractures. The new research took advantage of a long-running study called EPICOxford, originally set up to look at whether diet influences the risk of cancer by following the health of about 65,000 people in the UK from 1993 onwards. It analysed people’s typical diet and tracked their bone problems through hospital records. The results show that by 2010, vegans who do not eat or use any animal products, such as meat, fish, eggs,… had broken a hip at over twice the rate of meat eaters, while vegetarians and fish eaters had a smaller increase in risk, of about 25 per cent. Vegans – but not vegetarians – also had a higher risk of breaking other bones. The overall level of risk to vegans was relatively small, equating to about an extra 20 bones broken per 1000 people over 10 years. But the fracture rate is likely to be higher in the elderly, who break hips more often, as the average age of participants at the start was 45, says researcher Tammy Tong at the University of Oxford. When people’s diets were analysed, meat eaters consumed more calcium and protein. Calcium is an important component of bones, and protein may aid calcium absorption from food. “Unless they are actively supplementing, it’s quite unlikely that vegans will have a sufficient intake of calcium just from the diet,” said Tong in an article to announce the results of the research. Question 31: According to the passage, why do those who don’t eat meat are more at risk of fractures? A. They have a higher risk of cancer. B. They lack calcium and protein. C. They are more likely to fall. D. They are weaker than meat eaters. Question 32: The word “It” in paragraph 2 refers to A. a long-run study B. the new research C. the risk of cancer D. the UK Question 33: According to the passage, vegetarians A. do not eat any kinds of meat and animal products B. break their hips twice as often as meat eaters C. started to have bone problems in 2010 D. have lower rate of breaking hips than vegans Question 34: Which of the following is TRUE about the research? . A. Vegans can get the required amount of calcium solely from their diets. B. The primary purpose of the research is to find out the link between cancers and diets. C. The main subjects of the research are middle-aged people. D. The research was conducted within the year of 1993 in hospitals in the UK. Question 35: The word “absorption” in paragraph 5 is closest in meaning to A. consumption B. absence C. exploration D. removal Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. During the last century, the focus on crop yields and making food accessible and affordable has contributed to immense progress, with reductions in hunger, improved life expectancy, falling infant and child mortality rates, and decreased global poverty. Still, nearly 700 million people – equivalent to half of India’s population – are undernourished. At the same time, 2 billion adults are overweight or obese and 1 in 5 deaths around the world are related to poor diets. Unhealthy diets have become a leading cause of mortality, killing more people globally than drug, alcohol and tobacco use combined. What is more, this singular focus on yield and efficiency has come at a singular cost for our planet. Today’s food systems contribute up to 37% of global greenhouse gas emissions and are a leading driver in the dramatic decline in biodiversity, putting us in the midst of a sixth mass extinction. Beneath our feet another crisis is unfolding: soils are being turned to dirt. Soil is a living system bursting with lifeforms that all play important roles in delivering nutrients to plants, maintaining soil fertility, retaining water and fighting climate change. Replenishing and protecting the world’s soil carbon stores could help offset up to 5.5 billion tonnes of greenhouse gases every year. But currently, about one third of the world’s soil is degraded due in large part to intensive farming practices. Scientists predict that share will jump to 90% by 2050, if nothing changes. Without healthy soil, we face increased risks of desertification, dust storms and flooding. We also lose productive land, with crop yields predicted to fall by as much as 50% in certain regions, leading to forced migrations and violent conflicts. Ultimately, unhealthy soil equates to unhealthy food as the nutritional value of fruits, vegetables and grains is declining due to soil depletion. But there is a way to change this worrying course and heal the land and balance the climate while feeding the world with healthy food. It is called regenerative farming. Regenerative agriculture increases biodiversity, replenishes soils, improves water security, stores carbon and improves the nutritional value of our food through simple practices such as livestock rotation. It also supports thriving farmer communities, so they can retain a larger share of their profits. While shifting from destructive and extractive agriculture will take major efforts from governments and business alike, consumers also have the responsibility and power to act. How and what we eat matters, and we must use that power wisely. (adapted from World Economic Forum, Alexia Semov, 2020) Question 36: Which of the following is not a benefit of increasing the production of crops? A. hunger reduction B. greenhouse gas C. decline in mortality D. poverty decrease Question 37: The phrase “in the midst of a sixth extinction” in paragraph 3. A. describes the confusion between the advantages and disadvantages of crop yield B. suggests constructive solutions to the decline of biodiversity . C. gives warning about the possible destructive consequences of climate change D. threatens that diverse species will be destroyed by greenhouse gas Question 38: Healthy soil, A. helps to tackle climate chang Question 39: The power of consumers is to A. choose more nutritious food to eat B. worry about unhealthy food . C. help undernourished children D. select what and how to eat Question 40: The word “degraded” in paragraph 5 is closest in meaning to A. improved B. changed C. worsened D. cultivated Question 41: The word “it” in paragraph 7 refers to A. regenerative agriculture B. livestock rotation C. water security D. nutritional value Question 42: Which of the following is the main idea of the passage? A. Regenerative agriculture increases nutrients in food significantly. B. Our food choices can clean up the planet and feed the world. C. Human beings are on the verge of absolute extinction. D. Climate change is caused by mass agricultural production. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 43: In a hot, sunny climate, man acclimatizes by eating less, drinking A more liquids, wearing lighter clothing, and experience a darkening of the skin. Question 44: The number of nature reserves have increased dramatically so as to WWWWWMANA SANTA MAMAN protect endangered species. Question 45: It is said that these good life skills will make young people become A more confidential. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in the following questions. Question 46: “You’d better work harder if you don’t want to retake the exam!” the teacher said to Jimmy. A. The teacher advised Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. B. The teacher ordered Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. C. The teacher reminded Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. D. The teacher warned Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. Question 47: There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones. A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones. B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.. C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs. D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones. Question 48: It’s possible that Joanna didn’t receive my message. A. Joanna shouldn’t have received my message. B. Joanna needn’t have received my message. C. Joanna mightn’t have received my message. D. Joanna can’t have received my message. ye. . Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions, Question 49: She fell over in the last minutes. She didn’t win the race.. A. If she didn’t fall over in the last minutes, she would win the race. B. She didn’t win the race even though she fell over in the last minutes. C. Not having won the race, she fell over in the last minutes. D. She could have won the race if she hadn’t fallen over in the last minutes. ANO Question 50: John got a terminal illness. He couldn’t get out of the bed on his own. A. Such was John’s illness that he could not get out of the bed on his own. B. John’s illness is too terminal for him to get out of the bed on his own. C. Were it not for his terminal illness, John would be able to get out of bed on his own. D. No sooner had John’s illness got terminal than he could not get out of the bed on his own. Đáp án 1.D 11.A 21.D 31. B 41. A 2. B 12.A 22. A 32.B 42.B 3. B4. C 13. B 23.B 33.D 43. D

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 1: A. familiar B. uncertain C. impatient D. arrogant Question 2: A. eradicate B. observation C. accompany D. traditional Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 3: A. tangle B. behave C. casual D. battle Question 4:A. naked B. visited C. laughed D. needed ? WA Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.. Question 5: None of the boys came to school yesterday, A. didn’t they… B. do they C. did they D. don’t they Question 6: If people paid more attention to the environment, the Earth greener. A. would be B. will be C. would have been D. had been Question 7: We decided at home this afternoon. A. staying B. stayed C. stay . : D. to stay Question 8: People didn’t believe his __ _that he had stolen the money in order to give it to charity. A. explanatory B. explanation C. explain D. explainable Question 9: We regret that it is impossible to meet the date for the goods you recently ordered from us. A. arrival ! B. carriage . C. transport D. delivery Question 10: There are other problems of city life which I don’t propose to _ _ at the moment. A. go up . B. go around C. go for :: D. go into Question 11:Last year, the company went_ up after one of its senior executives offered his resignation. A. belly B. straight 2 C. stomach . D. cloud Question 12: There was _ piano in the corner of the room. I A. a B. an | C. 8 D. the Question 13: The archaeological excavation to the discovery of the ancient city lasted several years. A. led B. leading C. to lead D. being led Question 14: People should stop smoking ____ it is extremely detrimental to health, A. although B. despite C. because D. because of Question 15: We have been decorating our classroom for the upcoming Teachers’ Day since the teacher A. comes B. will come . C. came D. was coming Question 16: At the level, you can attend a three-year or four-year college. A. undergraduate B. secondary C. postgraduate D. primary Question 17: Your store needs a bold sign that will catch the of anyone walking down the street. That may help to sell more products. A. glimpse B. peek C. flash D. eye Question 18: I am reading an interesting poem____by Nguyen Du in the 18th century. A. writing B. to write C. written D. write Question 19: Before the man could say anything more, Peter off towards the station. A. had been rushing B. was rushing C. had rushed D. rushed WS A SAN NORON Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: Ray Kurzweil suggests that exponential technological development will lead to the inevitable rise of artificial intelligence. A. inapplicable B. unavoidable C. unrecognizable D. invisible Question 21: Scientists hope that this new drug will be a major breakthrough in the fight against Covid-19. A. new cure B. important therapy C. sudden remedy D. dramatic development . B. imp Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 22: Tom may get into hot water when driving at full speed after drinking wine. A. stay safe B. get into trouble C. enter dispute D. keep calm Question 23: Some vegetables are grown in artificial light in growth chambers but natural sunlight is still best for most plants. A. real B. natural C. genuine D. true MINHA — Mark the letter A, B, C, or D to indicate the option that best completes each of the following exchanges. Question 24: Tim: “Where is our study group going to meet next weekend?” Tom:“ A. Studying in a group is great fun. B. We are too busy on weekdays. C. Why don’t you look at the atlas? D.The library would be best. Question 25: Mary: “Shall we eat out tonight?” Sarah:“ A. It’s kind of you to invite. . B. You are very welcome. B. You are very C. That’s a great idea. D. That’s acceptable. – – Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30. It’s game over for the Arecibo Observatory, home to an iconic, thousand-footwide radio telescope near Puerto Rico’s northern shore. Today, the National Science Foundation (NSF) announced that it is decommissioning the massive 57-year-old telescope. The agency also intends to demolish the instrument, which is teetering (26)__ of collapse. The decision came after a few tough months for the observatory. Engineers (27) to stabilize the telescope after two of the cables suspending its 900-ton platform broke. With additional cables showing signs of weakening and (28) __ 2) Worries were growing that the platform could fall roughly 450 feet, crashing through the dish and into the jungle below. NSF has decided to (29)_ repair efforts and decommission the observatory. Built in the early 1960s, Arecibo’s telescope has been an inspiration and source of pride for the people of Puerto Rico. It has (30)_ a key role in science, spotting the first confirmed planets beyond the solar system, and detecting gravitational waves. The telescope is also an extremely powerful planetary radar, which is key for studying asteroids that cross Earth’s orbit. (adapted from nationalgeographic.com) Question 26: A. at the end Question 27: A. had tried Question 28: A. degradation Question 29: A. complete Question 30: A. competed B. in charge B. were trying B. humiliation B. devote B. played C.on the verge C. will be trying C. corruption C. demand C. occupied D. at the top D. try D. dissatisfaction D. cease D. switched Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35. People who don’t eat meat are more at risk of breaking bones, especially their hips, according to the largest study yet of this risk. The effect may stem from a lack of calcium and protein in their diet, as well as the fact that they tend to be thinner and so have less flesh to cushion a fall. Several previous studies have shown that vegetarians have weaker bones than meat eaters, but it was unclear if this had any meaningful effect on their risk of fractures. The new research took advantage of a long-running study called EPICOxford, originally set up to look at whether diet influences the risk of cancer by following the health of about 65,000 people in the UK from 1993 onwards. It analysed people’s typical diet and tracked their bone problems through hospital records. The results show that by 2010, vegans who do not eat or use any animal products, such as meat, fish, eggs,… had broken a hip at over twice the rate of meat eaters, while vegetarians and fish eaters had a smaller increase in risk, of about 25 per cent. Vegans – but not vegetarians – also had a higher risk of breaking other bones. The overall level of risk to vegans was relatively small, equating to about an extra 20 bones broken per 1000 people over 10 years. But the fracture rate is likely to be higher in the elderly, who break hips more often, as the average age of participants at the start was 45, says researcher Tammy Tong at the University of Oxford. When people’s diets were analysed, meat eaters consumed more calcium and protein. Calcium is an important component of bones, and protein may aid calcium absorption from food. “Unless they are actively supplementing, it’s quite unlikely that vegans will have a sufficient intake of calcium just from the diet,” said Tong in an article to announce the results of the research. Question 31: According to the passage, why do those who don’t eat meat are more at risk of fractures? A. They have a higher risk of cancer. B. They lack calcium and protein. C. They are more likely to fall. D. They are weaker than meat eaters. Question 32: The word “It” in paragraph 2 refers to A. a long-run study B. the new research C. the risk of cancer D. the UK Question 33: According to the passage, vegetarians A. do not eat any kinds of meat and animal products B. break their hips twice as often as meat eaters C. started to have bone problems in 2010 D. have lower rate of breaking hips than vegans Question 34: Which of the following is TRUE about the research? . A. Vegans can get the required amount of calcium solely from their diets. B. The primary purpose of the research is to find out the link between cancers and diets. C. The main subjects of the research are middle-aged people. D. The research was conducted within the year of 1993 in hospitals in the UK. Question 35: The word “absorption” in paragraph 5 is closest in meaning to A. consumption B. absence C. exploration D. removal Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. During the last century, the focus on crop yields and making food accessible and affordable has contributed to immense progress, with reductions in hunger, improved life expectancy, falling infant and child mortality rates, and decreased global poverty. Still, nearly 700 million people – equivalent to half of India’s population – are undernourished. At the same time, 2 billion adults are overweight or obese and 1 in 5 deaths around the world are related to poor diets. Unhealthy diets have become a leading cause of mortality, killing more people globally than drug, alcohol and tobacco use combined. What is more, this singular focus on yield and efficiency has come at a singular cost for our planet. Today’s food systems contribute up to 37% of global greenhouse gas emissions and are a leading driver in the dramatic decline in biodiversity, putting us in the midst of a sixth mass extinction. Beneath our feet another crisis is unfolding: soils are being turned to dirt. Soil is a living system bursting with lifeforms that all play important roles in delivering nutrients to plants, maintaining soil fertility, retaining water and fighting climate change. Replenishing and protecting the world’s soil carbon stores could help offset up to 5.5 billion tonnes of greenhouse gases every year. But currently, about one third of the world’s soil is degraded due in large part to intensive farming practices. Scientists predict that share will jump to 90% by 2050, if nothing changes. Without healthy soil, we face increased risks of desertification, dust storms and flooding. We also lose productive land, with crop yields predicted to fall by as much as 50% in certain regions, leading to forced migrations and violent conflicts. Ultimately, unhealthy soil equates to unhealthy food as the nutritional value of fruits, vegetables and grains is declining due to soil depletion. But there is a way to change this worrying course and heal the land and balance the climate while feeding the world with healthy food. It is called regenerative farming. Regenerative agriculture increases biodiversity, replenishes soils, improves water security, stores carbon and improves the nutritional value of our food through simple practices such as livestock rotation. It also supports thriving farmer communities, so they can retain a larger share of their profits. While shifting from destructive and extractive agriculture will take major efforts from governments and business alike, consumers also have the responsibility and power to act. How and what we eat matters, and we must use that power wisely. (adapted from World Economic Forum, Alexia Semov, 2020) Question 36: Which of the following is not a benefit of increasing the production of crops? A. hunger reduction B. greenhouse gas C. decline in mortality D. poverty decrease Question 37: The phrase “in the midst of a sixth extinction” in paragraph 3. A. describes the confusion between the advantages and disadvantages of crop yield B. suggests constructive solutions to the decline of biodiversity . C. gives warning about the possible destructive consequences of climate change D. threatens that diverse species will be destroyed by greenhouse gas Question 38: Healthy soil, A. helps to tackle climate chang Question 39: The power of consumers is to A. choose more nutritious food to eat B. worry about unhealthy food . C. help undernourished children D. select what and how to eat Question 40: The word “degraded” in paragraph 5 is closest in meaning to A. improved B. changed C. worsened D. cultivated Question 41: The word “it” in paragraph 7 refers to A. regenerative agriculture B. livestock rotation C. water security D. nutritional value Question 42: Which of the following is the main idea of the passage? A. Regenerative agriculture increases nutrients in food significantly. B. Our food choices can clean up the planet and feed the world. C. Human beings are on the verge of absolute extinction. D. Climate change is caused by mass agricultural production. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 43: In a hot, sunny climate, man acclimatizes by eating less, drinking A more liquids, wearing lighter clothing, and experience a darkening of the skin. Question 44: The number of nature reserves have increased dramatically so as to WWWWWMANA SANTA MAMAN protect endangered species. Question 45: It is said that these good life skills will make young people become A more confidential. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to the original sentence in the following questions. Question 46: “You’d better work harder if you don’t want to retake the exam!” the teacher said to Jimmy. A. The teacher advised Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. B. The teacher ordered Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. C. The teacher reminded Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. D. The teacher warned Jimmy to work harder if he didn’t want to retake the exam. Question 47: There are more superstitious beliefs in Eastern countries than in Western ones. A. Western countries don’t have fewer superstitious beliefs than Eastern ones. B. Eastern countries have more superstitious beliefs than Western ones.. C. Eastern and Western countries have many more superstitious beliefs. D. More superstitious beliefs exist in Western countries than in Eastern ones. Question 48: It’s possible that Joanna didn’t receive my message. A. Joanna shouldn’t have received my message. B. Joanna needn’t have received my message. C. Joanna mightn’t have received my message. D. Joanna can’t have received my message. ye. . Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions, Question 49: She fell over in the last minutes. She didn’t win the race.. A. If she didn’t fall over in the last minutes, she would win the race. B. She didn’t win the race even though she fell over in the last minutes. C. Not having won the race, she fell over in the last minutes. D. She could have won the race if she hadn’t fallen over in the last minutes. ANO Question 50: John got a terminal illness. He couldn’t get out of the bed on his own. A. Such was John’s illness that he could not get out of the bed on his own. B. John’s illness is too terminal for him to get out of the bed on his own. C. Were it not for his terminal illness, John would be able to get out of bed on his own. D. No sooner had John’s illness got terminal than he could not get out of the bed on his own. Đáp án 1.D 11.A 21.D 31. B 41. A 2. B 12.A 22. A 32.B 42.B 3. B 13. B 23.B 33.D 43. D 4. C 14.C 24.D 34. 44. A 5.C 15.C 25.C 35. A 45. D 6. A 16.A 26.C 36. B 46. A 7. D 17.0 27.B 37. 47.B 8.B 18.C 28. A 38. A 48. C 9. D 10. D 19.C 20.B 29. D 30. B 39. D 40.C 49. D 50. A