Phần 2: Các đề luyện tập tham khảo-Practice Test 10

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 1: A. electric B. connection C. important D. meaningful Question 2:A. decoration B. particular C. significant D. relationship Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 3: A. sleeps B. deals C. wears D. plays Question 4:A. drain B. main C. chair D. vain Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: their homework or is that the TV I can hear? A. Do the children do B. Did the children do C. Are the children doing D. Will the children do Question 6: Every month, I monthly bus tickets because they are much cheaper and more convenient. A. am always buying B. usually buy C. will never buy D. have already bought Question 7: Neither his children nor Brian to go to the cinema so they always watch TV at home. A. likes B. like 2 . C. is liking D. liked Question 8: I had been very nervous because it was the first time I went abroad, but everything __quite good at the end. A. turned over B. turned up . C. turned off :: D. turned out Question 9:1 __it’s completely true. A. Know B. am knowing C. will know D. knows than the one I bought from the supermarket. Question 10: This cake was_ A. the most delicious C. more delicious B. delicious D. more deliciously Question 11: She always a ride on her bike every Saturday morning. A. takes B. goes for C. gets to D. gives Question 12: They were very when they heard the bad news. when they near A. upset B. bored C. shy D. excited Question 13: An extra-time penalty gave his team a convincing win the opposing team. A. to B. for .. C. over D. of Question 14: Thousands of people the local arts festival. A. came B. attended C. arrived D. attracted Question 15: Who will be in_ of making the salad? A. responsibility B. distribution C. function D. charge Question 16: We are not only individuals, but also products of our family life, environment and culture. A. social . B. society C. sociable D. socially Question 17: ___finished dinner so I started to do my homework.. . A. I had B. Having .: C. Not having D. I hadn’t Question 18: It rains a lot in summer so trees are a lot _ _than they are in winter. A. greenest B. green C. more green D. greener Question 19: People are calling to inquire A. whether part-time positions are still available B. about part-time positions are still available C. whether are part-time positions still available D. part-time positions being still available Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: The first climate change fatalities were recorded by Japanese scientists in 2018 when more than 1,000 people died from heat-related illnesses. A. deaths B. injuries C. results D. diseases Question 21: Competitors are open-minded enough to understand that only one person can win but all of them can be friends. A. passionate B. jealous C. reasonable D. ambitious AS1412 63 WALOW MAMAMARAM Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 22: Exotic animals kept as pets are drawn criticism from conservationists as they say it’s dangerous and cruel to bring wildlife into the backyards, garages and even basements. A. strange B. familiar . C. naturalized D. different Question 23: The car is worth a fortune. It is beautiful and in pristine condition. A. advanced B. modern C. stable D. used Mark the letter A, B, C, or D to indicate the option that best completes each of the following exchanges. SUNNOM Question 24: – “He told me he’d help me to finish the project but he hasn’t done anything so far.” www.RO A. That would help. B. You’re right! C. What a pain! D. Thanks, I appreciate that. Question 25: – “Would you mind answering a few questions?” 11 A. Thank you! C. How difficult! B. Sure! D. Sorry, but I have no idea. – – — Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 26 to 30. . Exploration has changed a lot over time. In the past, only adventures who were willing to take (26)_ were considered explorers. In contrast, anyone can be an explorer today thanks to modern technology. In the past, when explorers traveled the world, people back home had to wait for months to hear about their adventures. Explorers kept (27)_ and wrote letters about their experiences. They would only be able to tell others what they saw after they returned. By the end of the nineteenth century, explorers were also able to take photos in the same way that they do today. However, they were unable to see the photos right away. It often took a long time for them to get photos (28)_ (29) – today’s explorers can travel around the globe and can send back live, real-time images. Thanks to high-tech devices and the Internet, anyone can interact with them. When a discovery is made, we can see photos on social media and read blog posts the same day. We may not be there, but we still (30) the adventure. (adapted from Thomas Fast, 2017) KAMA Question 26: A. dangers B. possibilities Question 27: A. magazines B.journals Question 28: A. be printed B. to print Question 29: A. In the same way C. By comparison Question 30: A. take up with B. take part in: VW C. risks C. history C. printing B. On one hand D. Similarly C. take up for D. chances D. publication D. printed D. take care of WS AVANS Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 31 to 35. In the 1940s, there were an estimated 450,000 lions across Africa, but since then numbers have decreased dramatically, to around 20,000 today. Reasons include a loss of habitat as the human population has grown, and the trade in lion body parts. However, another threat to the lions may soon be a thing of the past. In Maasai culture, killing lions has been an important tradition among the men because it shows their physical strength and skill. The Maasai also hunt lions when the lions kill their cows. Unfortunately, this has brought the lion population to dangerously low levels. The Maasai Olympics were born, and manyattas, or villages, from across the region were invited to join in. Since 2012, they have held three Maasai Olympics. Young men take part in six running, throwing, and jumping events, which all reflect Maasai culture. For example, the javelin competition is similar to the traditional skill of throwing a spear, and the high jump is similar to Maasai dancing. Including women in the events is very important because the women can influence the men’s behavior. If the women are more aware of lion conservation, they can discourage the men from hunting. A survey among Maasai men shows that attitudes have changed. Although nineteen percent of the people asked haven’t even heard of the Maasai Olympics, the majority of them say that the Games have made them less interested in killing lions. And even though trophy hunting still goes on, they see sports as an effective alternative. As one of the athletes said, “We used to celebrate lion hunting, but this program has shown us a better celebration.” (adapted from Daniel Barber, 2018) An www Question 31: Lion populations have become smaller because A. the animals have less space to live in the wild B. of a number of reasons C. the Maasai have hunted them too much D. lions are worth a lot of money Question 32: Hunting activity. i A. is the biggest danger to the lions B. is how Maasai men show how brave they are C. has been a part of Maasai culture for a long time D. is to protect the grazing animals like cows Question 33: The word “them” in paragraph 5 refers to A. Maasai men B. survey respondents C. the Olympics D. people’s attitudes Question 34: Women are involved in the competition A. as much as the men B. because they asked to compete C. to help in the goal of reducing lion hunting D. as they are more aware of lion conservation than men Question 35: The Maasai Olympics A. are changing the way people think B. have stopped the Maasai from hunting lions C. are less interesting to the Maasai than killing lions : D. are not widely known by the Maasai people WW Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42. Space archeology refers to the use of high-resolution satellite imaging and lasers to map and quantify ancient ruins and protect humanity’s past. The process is helping archeologists plan and map their excavations and surveys more precisely and discover an invisible world of lost tombs, temples, and pyramids – even an entire Egyptian city buried for 3,000 years. Satellites cannot literally “see” beneath the ground, but imagery allows scientists to detect subtle short- and long-term changes to the Earth’s surface. This is because buried archeological remains affect the overlying vegetation, soil, and even water in different ways, depending on the landscape. Egyptologist Sarah Parcak estimates that less than one percent of ancient Egypt has been discovered and excavated. Millions of sites are believed to remain undiscovered in the Egyptian desert. Of course, any discoveries made by satellite cameras will still need to be confirmed by teams of archeologists digging on the ground, but the time and cost savings of satellite technology are enormous. In recent years, many ancient sites across the Middle East have been damaged, destroyed, or looted, and the stolen artifacts are being sold by networks of antiquity smugglers. Parcak estimates that if nothing changes, all of Egypt’s sites will be affected by looting by 2040. So when she won the $1 million TED Prize in 2016, she announced that she will spend the money on developing a cutting-edge computer technology – which she is calling Global Xplorer for now – to combat looting. Her vision is to engage people around the world in a project of archeological discovery and create a new citizen-science technology for mapping and protecting ancient sites. Why did the Pyramid Age end, and why did ancient Egypt collapse? Why did the flow of the Nile River change over time? How did humans shape landscapes, and how did landscapes shape us? “A hundred years ago, archeology was for the rich; fifty years ago it was mainly for men; now it is primarily for academics. Our goal is to allow anyone to participate,” says Parcak. By introducing school children to the excitement of exploration and discovery, she also hopes to educate a future generation about the importance of archeological sites and the pressing need to protect the world’s cultural heritage. “I think the only solution for stopping looting globally is to get people to buy into the idea that our human history is important,” she says. (Hugh Dellar & Andrew Walkley, 2018) Question 36: Which of the following is NOT true about space archeology? A. Space archeology is cheaper and quicker than traditional methods. B. Space archeology shows there are more sites than people thought. C. Space archeology will one day replace traditional methods. D. Space archeology uses leading edge technology like satellites. Question 37: Satellites can A. show where to find ancient settlements that are visible on the ground B. take accurate photographs of ancient sites C. draw maps of the lost tombs, temples, and pyramids D. help archeologists see significant changes to the surface of the land Question 38: Sarah Parcak’s project will A. help to recover artifacts stolen by smugglers B. involve only experts in archeological work C. help her to win $1 million D. help to tackle the problem of looting Question 39: The underlined word ‘excavated in the passage is closest in meaning I A. covered B. destroyed . C. exposed D. collected Question 40: Sarah Parcak’s aim is A. to learn more about Egypt and Pyramid Age B. to encourage people to value their past C. to encourage people to be archeologists D. to prove that archeology is also for women Question 41: Which paragraph contains the idea that can be matched with the following sentence? Global Xplorer could help change archeology and answer some of the field’s oldest and biggest questions. A. Paragraph 1 B. Paragraph 2 C. Paragraph 3 D. Paragraph 4 Question 42: Which of the following points is NOT mentioned in the passage? A. Global Xplorer could inspire many more people to be interested in their past. B. Global Xplorer enables archeologists to locate sites very quickly and accurately. C. Using modern technology, archeologists can make new discoveries about the past. 😀 D. Educating those who want to join in the project can be time-consuming. www Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 43: Richard Branson founded Virgin Galactic in 2004 with the visionary of A providing tourists the opportunity to experience minutes of weightlessness in space. с : D Question 44: The massive surge in demand for bicycles during the Covid-19 shutdown MAAR are caused shortages of bikes worldwide lately. Question 45: We are so thankful to our four-legged friends every single day as they A. B really relieve stress. ony .. . P Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 46: I took the book on vacation, but I hardly had any time for reading. A. I was thinking about reading the book on vacation, but I hardly had any time for reading. B. I was about to take the book on vacation, but I hardly had any time for reading. C. I would have taken the book on vacation if I had had time for reading. D. I was spending too much time reading the book on vacation. Question 47: If only I had taken a course in computer skills at college. A. Unless I was at college, I would take a computer skills course. B. I would take a course in computer skills provided that I was at college. C. I felt sorry for taking a computer skills course at college. D. I regretted not taking a computer skills course at college. Question 48: The school may suspend any student who displays violent behavior. A. Being suspended by the school, students display violent behavior. B. Any student who displays violent behavior may be suspended by the school. C. Even though the school may suspend students, violent behavior is still displayed. D. Violent behavior displayed by students may be suspended by the school. WWW II. . AAM A Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 49: There was too much trash in the ocean to clean up. It was too spread out. A. Being too spread out, there was much trash in the ocean to clean up. B. Although there was too much trash in the ocean to clean up, it was too spread out. C. There was too much trash in the ocean to clean up; moreover, it was too spread out. D. There was too much trash in the ocean to clean up because it was too spread WWWWW out. WWWWWWWWWWWWWWW Question 50: Our north pole points to a direction which is very close to the position of the star Polaris. That’s the reason why it is called a Pole. A. Our north pole points to a direction in the sky which is very close to the position of the star Polaris, hence the name. B. Our north pole points to a direction which is very close to the position of the star Polaris is because it is called a Pole. C. Although our north pole points to a direction in the sky which is very close the position of the star Polaris, its name is Pole. D. If our north pole points to a direction in the sky which is very close to the position of the star Polaris, it is called a Pole. Đáp án 1.D 11. B 21.0 31. B 41.D 1.D 11.C 21.A 31. A 41.D 1.B 11. A 21. A 31. A 41. A 1. C 11. B 21.D 31. D 41. C 1. C 11.C 21. B 31. D 41. B 1.C 11.D 21.A 31.C 41. A 1.C 11. D 21. A 31. B 41. A 1. C 11.C 21. B 31. B 41. B