Bộ đề thi tốt nghiệp lớp 12 môn Tiếng Anh-Practice Test 3

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions, 1. A. applied B. ragged C. naked D. wicked . A. boat B. load C. float D. oar Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions, 3. A. entertain B. interfere C. confidence D. engineer 1. A. grateful B. pretend C. leisure D. action Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 5. Computer network has made it possible for many more people to work from .. home. A. a B. an C. the D. 6. We at the back of the theatre, so we couldn’t hear very well. A. sit B. had sat C. are sitting D. ui re sitting 7. I don’t care what you do in the evenings._ you arrive on tim cach morning. A. seeing that B. in case C. as long as D. if only 8. When responding, the candidate should give as much de ail as in his her answer. A. possible B. possibly C. possibility D. possibilities 9. We’ve been friends on Facebook for vears, but this was the firs: time! him face to face. A. was meeting B. met C. had met D. would meet 10. The moment you_ _ him, you’ll understand what I’m talking about. A. are seeing B. will see C. see D. saw 11. Mum and Dad will have gone to bed the time I get home tonight. A. at B. until C. while D. by 12. These photos can’t by Joanne. Joanne has never been abroad. A. have taken B. have been taken C. be taking D. be taken 13. Keep in mind that she doesn’t like waiting. B. being keeping C. to be keeping D. being keep 14. He___that day, that`s why he couldn’t pick me up from the airport. A. has had his car repaired B. having his car repaired C. was having his car repaired D. was having repaired his car 15. Before the mall was constructed, residents____ at local stores. A. will shop B. used to shopping C. had supposed to shop D. would shop 16. You will not make the deadline unless you harder. A. don’t work B. will work c. work D. are working 17. Not until leave the house. A. does the rain stop we can B. the rain stops we can C. does the rain stop can we D. the rain stops can we 18. If you struggle with any of the questions, don`t hesitate for help. A. ask B. asking C. to ask D. to asking 19. We tend to go skiing during the because it’s cheapest. A. high-season B. low-season C. peak-season D. off-season Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 20. Lucas asked his girlfriend to pardon him because he didn’t mean to hurt her feeling A. leave B. forgive C. remind D. forge? 21. Before their relationship turned serious, they began meeting from time to time at a coffee shop that both of them enjoyed. A. recently B. frequently C. regularly D. occasionally Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 22. Nature can do bizarre things, and there are some seriously familiar places that feel out of this world. A. lonely B. deserted C. strange D. remote 23. The three richest people in the world control more wealth than the poorest 48 nations. A. poverty B. salary C. finance D. money Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 24. – Waiter: “Can I get you anything else?” – David: “. A. I’ll pay for what I have eaten. B. Could I have a look at the dessert menu? C. Thank you very much for serving us well. D. Is it cheap or expensive? 25. – Sophia: “How did you learn English?” – Hoang: ” * A. I picked it up from movies and songs. B. I found it very difficult when I started learning it. C. I’ve learned English for about 10 years. D. I liked learning English very much. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. In the US main roads such as interstates and highways are known by numbers. Most towns and cities are laid out on a grid pattern and have long streets with avenues crossing them. (26)_ has a number, e.g. 7th Avenue, 42″” Street. The roads are often straight and have square blocks of buildings between them. This makes (27) easier to find an address and also helps people to judge distance. In Manhattan, for example, Tiffany’s is described as being at East 57th Street and Fifth Avenue. i.e. (28)_ the corner of those two streets. The distance between West 90′ Street and West 60 h Street is 30 blocks. As well as having numbers, many streets are named after people, places, local features, history and nature. In Manhattan there .29) Washington Street, Lexington Avenue, Liberty Street, Church Street and Cedar Street. Some streets are named after the town to (30) they lead. The most important street is often called Main Street. A suburb or subdivision of a city may have streets with similar names. In subdivision of Baton Rouge, Louisiana, all the names end in ‘wood’, e.g. Balsawood Drive, Limewood Drive and Aspenwood Drive. (Source: Background to British and American Cultures) 26. A. Any B. One C. Every D. Eachi 27. A. it B. them C. these D. those 28. A. in B. on C. by D. to 29. A. is B. are C. was D. wert 30. A. what B. where C. which D. that Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. Apples are one of the healthiest foods you can cat every day. A traditional American proverb states: “ 111 apple d dar keeps the doctor all?”. But it does not specifically say anything about the best time of day to eat apples. It is generally believed that eating an apple in the morning is good for people, but eating an apple in the evening is like eating poison. There is actually a scientific reason behind this belief. One benefi: of apples is that they are a favorable source of fructose, which is a natural form of sugar that gives you a big boost of energy. The energy you get from an apple is longer lasting than that provided by a cup of coffee. Clearly, this is something most people would rather experience in the morning than right before bedtime. Apples also contain high levels of pectin, a kind of dietary fiber. Fiber stimulates bowel movements, which help maintain the health of your digestive system. But if you eat an apple shortly before going to bed, this can cause problems. While you are asleep, your bowels can fill up with gas, making you feel bloated and uncomfortable. You may also wake up several times to use the bathroom, which will prevent you from getting a good night’s sleep Other health benefits of apples come from flavonoids, beta carotene, and B vitamins. Flavonoids are the material that gives flowers and fruits their bright colors, such as the deep red of apples. When eaten, flavonoids can decrease your risk of heart disease, diabetes, and other illnesses. Meanwhile, beta carotene helps prevent cancer, and B vitamins provide the body with a wide variety of important benefits. Apparently, starting your day with an apple really can keep the doctor away. 31. What is the main idea of the passage? A. Apples are not as good as people may think. B. Eating an apple in the morning proves beneficial. C. Pectin can cause digestive problems at night. D. Flavonoids are as good as beta carotene. 32. The word “that” in paragraph 2 refers to A. an apple B. energy C. sugar D. a cup of coffee 33. The word “stimulates“ in paragraph 3 is closest in meaning to A. prevents B. avoids C. encourages D. creates 34. Which of the following gives people a big boost of energy? A. Fructose B. Flavonoids C. Beta Carotene D. Pectin 35. Which of the following is true about flavonoids? A. They make apples’ colours brighter than those of other fruits. B. They are less important than beta carotene and B vitamins. C. They help prevent the risks of several health problems. D. They may lead to the feeling of being bloated and uncomfortable. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions, Did you know that some people don’t do their reading assignments? It’s shocking, but it’s true. Some students don’t even read short texts that they are assigned in class. There are many reasons for this. They may be distracted or bored. They may be unwilling to focus. They may be unconfident readers. Whatever the reason, it has to stop today. Here’s why. Reading stimulates your mind. It is like a workout for your brain. When people get old, their muscles begin to deteriorate. They get weaker and their strength leaves them. Exercise can prevent this loss. The same thing happens to people’s brains when they get older. Brain power and speed decline with age. Reading strengthens your brain and prevents these declines. You can benefit from reading in the near-term too. Reading provides knowledge. Knowledge is power. Therefore, reading can make you a more powerful person. You can learn to do new things by reading. Do you want to make video games? Do you want to design clothing? Reading can teach you all this and more. But you have to get good at reading, and the only way to get good at something is to practice. Read everything that you can at school, regardless of whether you find it interesting. Reading expands your vocabulary. Even a “boring” text can teach you new words. Having a larger vocabulary will help you better express yourself. You will be able to speak, write, and think more intelligently. What’s boring about that? Do not just discount a text because it is unfamiliar to you. Each time you read, you are exposed to new ideas and perspectives. Reading can change the way that you understand the world. It can give you a broader perspective on things. It can make you worldlier. You can learn how people live in faraway places. ou can learn about cultures different from your own. Reading is good for your state of mind. It has a calming effect. It can lower your stress levels and help you relax. You can escape from your troubles for a moment when you read, and it’s a positive escape. The benefits of reading far outweigh those of acting like a doofus. So do yourself a favor: the next time you get a reading assignment. take as much as you can from it. Squeeze it for every drop of knowledge that it contains. Then move on to the next one. (Source: https://www.ereadingworksheets.com) 36. Which best expresses the main idea of the second paragraph? A. Reading is exciting. B. Reading strengthens your mind. C. Age affects the body in many ways. D. Working out keeps your body in shape. 37. Why does the author think that you should read books that are boring? A. You will eventually grow to love them if you read them enough. B. You will get better grades in reading class. C. You will make your teacher very happy. D. You will learn new words. 38. Which best expresses the main idea of the third paragraph? A. Reading can benefit you. B. You can learn to program video games or design clothing by reading. C. You can learn amazing things and become a better person by reading. D. Knowledge is power. 39. Which is NOT a reason given by the author why students fail to complete reading assignments? A. Students may be bored. B. Students may be distracted. C. Students may be unwilling to focus. D. Students may be tired. 40. Which best expresses the author’s main purpose in writing this passage? A. He is trying to persuade students to do their reading work. B. He is teaching people how to become better readers. C. He is explaining why people don’t do their reading work. D. He is entertaining readers with facts about the mind and body 41. Which of the following is NOT one of the author’s main points? A. Reading broadens your perspective and makes you a better person. B. Reading is a relaxing activity with positive mental side effects. C. Reading helps you perform on tests and get into selective schools. D. Reading keeps your mind in shape and prevents losses due to age. 42. Which title best expresses the main idea of this passage? A. Reading: Good for the Mind in Many Ways B. Reading: The Key to a Successful Academic Future C. Reading: Improve Your Vocabulary While Being Entertained D. Reading: The Best Way to Improve Your Writing Skills Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 43. Passengers shouldn’t be thrown away their tickets as they may be checked A В D during the journey. 44. Growling in the corner were two big dogs, both of them looked extreinely dangerous. D 45. A student at the university should attend class regularly and hand in their assignments в on time. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 46. Let’s leave at the end of the next program. A. We must leave before the next program has ended. B. As soon as the next program has finished, we should leave. C. I would like you to leave when the next program ends. D. If the next program finishes, I will leave immediately. 47. “Would you mind turning down the TV. Tom? I have a headache.” said Jane. A. Jane asked Tom to turn down the TV because she had a headache. B. Jane has a headache and she would mind Tom turning down the TV. C. Jane refused Tom to turn down the TV if she had a headache. D. Jane would mind Tom turning down the TV as she has a headache. 48. If someone understands this theory, they are cleverer than I am. A. There is someone who is cleverer than I am as he understands this theory. B. Some people who understand this theory are cleverer than I am. C. No one who is cleverer than I am understands this theory. D. Anyone who understands this theory is cleverer than I am. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. 49. It was cold. Minh and his friends still went swimming. A. Because Minh and his friends still went swimming, it was cold. B. It was cold while Minh and his friends still went swimming. C. Minh and his friends still went swimming though it was cold. D. Until it was cold, but Minh and his friends still went swimming. 50. Mason would sit in his room during summer. He would listen to music for hours. A. During summer. Mason would sit in his room and listen to music for hours. B. Mason would sit in his room during summer as he listened to music for hours. C. During summer Mason would listen to music when he sat in his room for hours. D. Mason would listen to music for hours as he would sit in his room during summer. 1001 SUMN Đáp án 4. B 14.C 24. B 34. A 44.C 5. D 15. D 25. A 35. C 45. A 6.D 16.0 26. D 36. B 46. B 7.0 17.0 27. A 37. D 47. A 8. A 18.0 28. B 38.C 48. D 9.C 19.D 29. A 39. D 49.0 10.C 20. B 30.C 40. A 50. A