Bộ đề thi tốt nghiệp lớp 12 môn Tiếng Anh-Practice Test 20

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 1. A. luxury B. gullible C. cunning D. subtle 2. A. burglar B. peninsular C. participate D. particular Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 3. A. refugee B. committee C. addressee D. appointee 4. A. nobility B. enthusiast C. occupation D. accompany 10. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 5. Something about global warming or else some types of penguins will perish from the earth. A. should do B. should be done C. can do D. can be done 6. A most argument about who should go and fetch the bread from the kitchen was going on when I came in. A. trivial B. delicate C. minor D. miniature 7. The Red Sea is the of over a thousand of fish species and is the world’s most northern tropical sea. A. condition B. habitat C. territory D. circunstance 8. The first appearance of the Beatles on The Ed Sullivan Shou’ was a truly _ moment in American pop culture. A. history B. historic C. historical D. historian 9. If he had improved his IT skills, he a job now. A. would easily get B. would have easily got C. might easily have got D. should get easily that story many times before, I got bored when Kim began to tell it again. A. Telling B. Having told C. Being told D. Having been told as a shock to realize that I was alone in the dark room. A. came B. appeared C. arrived D. reached 12. I would sooner you change your mind so often! A. shouldn’t B. couldn’t C. mightn’t D. wouldn’t 13. The managing director took the for the accident although it was not really his fault. A. guilt B. charge C. blame D. accusation 14. The boy his mother after she was sent home from the hospital with some broken ribs. A. took care of B. paid attention to C. put up with D. looked up to 15. As I was through the newspaper this morning, I came across a picture of an old army friend of my father. A. gazing B. glimpsing C. staring D. glancing 16. Historian Barbara Tuchman was the first American woman_president of the Academy of Arts and Sciences. A, whose election as B. to elect C. to be elected D. was elected Vas C A. a 17. The police have not had time to complete their investigations, but they have concluded tentatively that explosion was caused by a bomb. B. an C. the D. Ø 18. The Internet access to current news, political articles, business statistics, and software for practically any purpose. A. can provide ready B. can be provided readily C. ready and can be providing D. is ready and can provide 19. __ _ that his wife wasn’t happy with the arrangements, he tried to book a different hotel. A. Relieving B. Receiving C. Deceiving D. Perceiving Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 20. In a process called as photosynthesis, plants use the sunlight energy to A B produce nutrients. 21. A blog provides commentary or news on a particular subject, and its contents B are displayed in a reverse order so that people can see them from the late news. A 22. It is believed by the scientists that the direction of the bee’s dance tell the distance A and direction of the food source. D Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 23. “This computer is $5000. Doesn’t sound right. I think they’re trying to rip people off.” A. to try to sell something at too high price B. to try to tear up people’s wallets C. to sell something by illegal price fixing D. to think someone is a fool 24. “You can’t bury your head in the sand – you need to face up to your own problems.” A. stay indoors all the time B. ignore the situation C. neglect one’s duty D. lie in bed due to sickness Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions, 25. Laura was over the moon when she got her exam results – 8 grade As! A. very happy B. desperately sad C. extremely excited D. mostly hopeful 26. “I studied and studied for my driving test until I knew it by heart.” A. to perform the best B. to know something very well C. to be ignorant of it D. to learn as much as possible about it Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 27. Two students are talking with each other about their exam. A: “Do you think she’ll do well in her math test??? B:” A. I doubt it. B. I doubt so. C. So I doubt it. D. I doubt not. 28. Two international students are talking with each other about the weather. A: “The weather forecast said it will brighten up after lunch.” B: “ A. They always say that! B. Apart from all this rain! C. It’s chucking down again! D. Yes, it’s awful, isn’t it” Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 29. Snakes secrete poisonous substances as a means of defense. A. Snakes produce poisonous substances to defend themselves. B. Poisonous substances are secreted to defend snakes. C. A means of defense created for snakes are poisonous substances. D. Creating poisonous substances is a means of defense for snakes. 30. Caffeine is the active constituent of such drinks as coffee, green tea and coke. A. Such drinks as coffee, green tea and coke contain an active constituent. B. The active constituent in such drinks as coffee, green tea and coke is caffeine. C. Caffeine is a constituent that makes drinks such as coffee, green tea and coke active. D. Such drinks as coffee, green tea and coke are activated with a constituent called caffeine. 31. Paul said that he had woken up feeling ill, so he hadn’t gone to work. A. Paul didn’t go to work because he had woken up feeling ill. B. If Paul didn’t wake up feeling ill, he would have gone to work. C. Paul said: “I woke up feeling ill, so I didn’t go to work.” D. Paul said: “I wake up feeling ill, so I haven’t gone to work.” Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. 32. The stranger had a wild look in her eyes. It was hard to tell if she was frightened or simply crazy. A. The wild look in her eyes made it hard to tell if the stranger was frightened or simply crazy. B. Because it was hard to tell the stranger if she was frightened or simply crazy, a wild look in her eyes was observed. C. With the wild look in her eyes, the stranger found it hard to tell if she was frightened or simply crazy. D. Despite the wild look in her eyes, the stranger found it hard to tell if she was frightened or simply crazy. 33. “I’m afraid this is copyright material. You’re not allowed to copy more than 10% of it,” the librarian said. A. The librarian asked me not to copy more than 10% of a copyright material because it was not allowed. B. The librarian said that the material was copyright and I was not allowed to copy more than 10% of it. C. The librarian said to me that the material did not allow for more than 10% copy as it is copyright. D. The librarian criticized me for having the copyright material copied more than 10% as allowed. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. EDUCATING OUR MOBILE CHILDREN One of the greatest concerns parents have when facing an international move is “What schooling will be available to my child? Will my child be disadvantaged academically as a result of this move?”. (34) this fear is certainly strongest in families moving overseas for the first time, even those who may be more experienced often have concerns about their children’s education. Dr. Ernest Mannino, Director of the State Department’s Office of Overseas Schools, and Dr. Keith Miller, Deputy Director of the office, spoke candidly (35) some of the common concerns parents have regarding the education of their children. Dr. Mannino and Dr. Miller (36) parents against making assumptions about their children’s education. To make an

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 1. A. luxury B. gullible C. cunning D. subtle 2. A. burglar B. peninsular C. participate D. particular Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 3. A. refugee B. committee C. addressee D. appointee 4. A. nobility B. enthusiast C. occupation D. accompany 10. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions. 5. Something about global warming or else some types of penguins will perish from the earth. A. should do B. should be done C. can do D. can be done 6. A most argument about who should go and fetch the bread from the kitchen was going on when I came in. A. trivial B. delicate C. minor D. miniature 7. The Red Sea is the of over a thousand of fish species and is the world’s most northern tropical sea. A. condition B. habitat C. territory D. circunstance 8. The first appearance of the Beatles on The Ed Sullivan Shou’ was a truly _ moment in American pop culture. A. history B. historic C. historical D. historian 9. If he had improved his IT skills, he a job now. A. would easily get B. would have easily got C. might easily have got D. should get easily that story many times before, I got bored when Kim began to tell it again. A. Telling B. Having told C. Being told D. Having been told as a shock to realize that I was alone in the dark room. A. came B. appeared C. arrived D. reached 12. I would sooner you change your mind so often! A. shouldn’t B. couldn’t C. mightn’t D. wouldn’t 13. The managing director took the for the accident although it was not really his fault. A. guilt B. charge C. blame D. accusation 14. The boy his mother after she was sent home from the hospital with some broken ribs. A. took care of B. paid attention to C. put up with D. looked up to 15. As I was through the newspaper this morning, I came across a picture of an old army friend of my father. A. gazing B. glimpsing C. staring D. glancing 16. Historian Barbara Tuchman was the first American woman_president of the Academy of Arts and Sciences. A, whose election as B. to elect C. to be elected D. was elected Vas C A. a 17. The police have not had time to complete their investigations, but they have concluded tentatively that explosion was caused by a bomb. B. an C. the D. Ø 18. The Internet access to current news, political articles, business statistics, and software for practically any purpose. A. can provide ready B. can be provided readily C. ready and can be providing D. is ready and can provide 19. __ _ that his wife wasn’t happy with the arrangements, he tried to book a different hotel. A. Relieving B. Receiving C. Deceiving D. Perceiving Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 20. In a process called as photosynthesis, plants use the sunlight energy to A B produce nutrients. 21. A blog provides commentary or news on a particular subject, and its contents B are displayed in a reverse order so that people can see them from the late news. A 22. It is believed by the scientists that the direction of the bee’s dance tell the distance A and direction of the food source. D Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 23. “This computer is $5000. Doesn’t sound right. I think they’re trying to rip people off.” A. to try to sell something at too high price B. to try to tear up people’s wallets C. to sell something by illegal price fixing D. to think someone is a fool 24. “You can’t bury your head in the sand – you need to face up to your own problems.” A. stay indoors all the time B. ignore the situation C. neglect one’s duty D. lie in bed due to sickness Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions, 25. Laura was over the moon when she got her exam results – 8 grade As! A. very happy B. desperately sad C. extremely excited D. mostly hopeful 26. “I studied and studied for my driving test until I knew it by heart.” A. to perform the best B. to know something very well C. to be ignorant of it D. to learn as much as possible about it Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 27. Two students are talking with each other about their exam. A: “Do you think she’ll do well in her math test??? B:” A. I doubt it. B. I doubt so. C. So I doubt it. D. I doubt not. 28. Two international students are talking with each other about the weather. A: “The weather forecast said it will brighten up after lunch.” B: “ A. They always say that! B. Apart from all this rain! C. It’s chucking down again! D. Yes, it’s awful, isn’t it” Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 29. Snakes secrete poisonous substances as a means of defense. A. Snakes produce poisonous substances to defend themselves. B. Poisonous substances are secreted to defend snakes. C. A means of defense created for snakes are poisonous substances. D. Creating poisonous substances is a means of defense for snakes. 30. Caffeine is the active constituent of such drinks as coffee, green tea and coke. A. Such drinks as coffee, green tea and coke contain an active constituent. B. The active constituent in such drinks as coffee, green tea and coke is caffeine. C. Caffeine is a constituent that makes drinks such as coffee, green tea and coke active. D. Such drinks as coffee, green tea and coke are activated with a constituent called caffeine. 31. Paul said that he had woken up feeling ill, so he hadn’t gone to work. A. Paul didn’t go to work because he had woken up feeling ill. B. If Paul didn’t wake up feeling ill, he would have gone to work. C. Paul said: “I woke up feeling ill, so I didn’t go to work.” D. Paul said: “I wake up feeling ill, so I haven’t gone to work.” Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. 32. The stranger had a wild look in her eyes. It was hard to tell if she was frightened or simply crazy. A. The wild look in her eyes made it hard to tell if the stranger was frightened or simply crazy. B. Because it was hard to tell the stranger if she was frightened or simply crazy, a wild look in her eyes was observed. C. With the wild look in her eyes, the stranger found it hard to tell if she was frightened or simply crazy. D. Despite the wild look in her eyes, the stranger found it hard to tell if she was frightened or simply crazy. 33. “I’m afraid this is copyright material. You’re not allowed to copy more than 10% of it,” the librarian said. A. The librarian asked me not to copy more than 10% of a copyright material because it was not allowed. B. The librarian said that the material was copyright and I was not allowed to copy more than 10% of it. C. The librarian said to me that the material did not allow for more than 10% copy as it is copyright. D. The librarian criticized me for having the copyright material copied more than 10% as allowed. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. EDUCATING OUR MOBILE CHILDREN One of the greatest concerns parents have when facing an international move is “What schooling will be available to my child? Will my child be disadvantaged academically as a result of this move?”. (34) this fear is certainly strongest in families moving overseas for the first time, even those who may be more experienced often have concerns about their children’s education. Dr. Ernest Mannino, Director of the State Department’s Office of Overseas Schools, and Dr. Keith Miller, Deputy Director of the office, spoke candidly (35) some of the common concerns parents have regarding the education of their children. Dr. Mannino and Dr. Miller (36) parents against making assumptions about their children’s education. To make an educated choice, parents need to (37) through schooling issues and to research post schools as far in advance of a move as possible. Children (38) are internationally mobile have many choices of schools to attend. In most major cities, there are schools based on the U.S., French, German, and British systems. Some parents also choose to become their children’s teachers through home education. Which school is appropriate for your child is an individual decision based on many factors. 34. A. However B. Because C. Therefore D. Although 35. A. on B. to C. from D. about 36. A. discourage B. caution C. oppose D. advise 37. A. think B. put C. fall D. come 38. A. who B. which C. whose D. whoin Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. There is a famous expression in English. “Stop the world, I want to get off?” This expression refers to a feeling of panic, or stress, that makes a person want to stop whatever they are doing, try to relax, and become calm again. “Stress” means pressure or tension. It is one of the most common causes of health problems in modern life. Too much stress results in physical, enotional, and mental health problems. There are numerous physical effects of stress. Stress can affect the heart. It can increase the pulse rate, make the heart miss beats, and can cause high blood pressure. Stress can affect the respiratory system. It can lead to asthma. These are only a few examples of the wide range of illnesses and symptoms resulting from stress. Emotions are also easily affected by stress. People suffering from stress often feel anxious. They may have panic attacks. They may feel tired all the time. When people are under stress, they often overreact to little problems. For example, a normally gentle parent under a lot of stress at work may yell at a child for dropping a glass of juice. Stress can make people angry, moody, or nervous. Long-term stress can lead to a variety of serious mental illnesses. Depression, an extreme feeling of sadness and hopelessness, can be the result of continued and increasing stress. If stress is allowed to continue, then one’s mental health is put at risk. It is obvious that stress is a serious problem. It attacks the body. It affects the emotions. Untreated, it may eventually result in mental illness. Stress has a great influence on the health and well-being of our bodies, our feelings, and our minds. Then, try to reduce stress: stop the world and rest for a while. 39. Which of the following is not a common problem caused by stress? A. physical problems B. anecdotal problems C. mental problems D. emotional problems 40. According to the passage, which of the following can result from long-term stress? A. bliss B. disillusion C. depression D. whimsy 41. Symptoms of emotional stress include feeling A. joyous B. hungry C. thirsty D. tired 42. The word “yell” in paragraph 3 is closest in meaning to A. shout B. punish C. scold D. frown 43. Which of the following is the most suitable title of the passage? A. The Causes of Stress B. The Effects of Stress C. Types of Stress D. Ways to Relieve Stress Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. Despite widespread assumptions to the contrary, there is no prescribed pathway for the development of a society, no single model on which development strategies should be based. The Western model of development, conceived as a linear process involving largely economic factors, is often incompatible with the complex social, cultural and political dimensions of societies pursuing different goals, reflecting their own values. The ideology of development has all too often tended to damage the social fabric and foundations – often rooted in traditions of communal solidarity – of the communities that have received “development aid”. Just as no development strategy can be said to be culturally neutral, a culturally sensitive approach to development is the key to addressing the interlinked social, economic and environmental problems confronting the planet as a whole. Cultural diversity – which emphasizes the dynamic interactions between cultures and sensitivity to cultural contexts – thus becomes a key lever for ensuring sustainable, holistic development strategies. While the international community, in its attempts to operationalize the concept of sustainable development over the last two decades, has begun to acknowledge the role of culture in the development process, the cultural factor has vet to be fully integrated into the development equation. The 1987 Bruntland Report of the UN Commission on Environment and Development (UNCED), entitled Our Common Future, was seminal in its 1110 was Sen assertion that genuine development must be sustainable – denoting a form of growth “that meets the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their own needs”. At the 1992 Earth Summit in Rio de Janeiro, sustainability was conceived in terms of the three pillars of economic viability, social responsiveness and respect for the environment. These pillars have since served as the basis for important standard-setting instruments, including the Convention on Biological Diversity (CBD) and the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC). The 2002 World Summit on Sustainable Development in Johannesburg went further by recognizing cultural diversity as a significant cross-cutting factor in sustainable development. Cultural diversity must be seen as a cross-cutting dimension (rather than as a separate, fourth pillar of sustainability), with an important role to play in all development projects, from poverty eradication and the safeguarding of biodiversity to resource management and climate change. (Source: http://unesdoc.unesco.org) 44. It is stated in the first paragraph that A. there is no single model on which development strategies should be based B. the Western model of development has nothing to do with the complex societies C. complex societies are especially concerned with traditions and communal solidarity D. the development of a society is dependent on its social, cultural and political dimensions 45. The word “rooted” in the first paragraph is closest in meaning to A. derived B. came C. originated D. established 46. Which of the following is true about cultural factor according to paragraph 2? A. It has nothing to do with sustainably economic development. B. It is the key to ensuring holistic development strategies. C. It has not been considered with respect to development at all. D. It has not been fully taken into account in development programs. 47. The word “its” in paragraph 2 refers to A. development strategies B. international community’s C. cultural contexts D. key lever’s 48. It is stated in paragraph 3 that sustainable development A. does not only meet the needs of the present but also of future generations B. refers to the ability of future generations to meet their own needs C.can serve as an introduction to important standard-setting instruments D. plays an important role in all development projects 49. Which of the following is true according to the passage? A. It was not until 2002 that cultural diversity was fully recognized. B. Cultural diversity has been recognized for its significant role in sustainability. C. A development strategy should be always designed basing on cultural diversity. D. Cultural diversity helps ensure the success of development strategies and projects. 50. Which of the following can be inferred from the passage? A. Cultural diversity has been a hindrance to sustainable development. B. Cultural diversity should serve as the key dimension of sustainable development. C. Cultural diversity sometimes gives strong foundation for sustainable development. D. Cultural diversity serves as a broad base dimension for sustainable development. Đáp án 4.0 14. A 24. B 34. D 44. A 5.B 15. D 25. B 35. D 45. D 6.A 16.0 26. 36. B 46. D 7.B 17.0 27. A 37. A 47. B 8.B 18. A 28. A 38. A 48. A 9.A 19.D 29. A 39. B 49. D 10.D 20. B 30. B 40.C 50. B