Bộ đề thi tốt nghiệp lớp 12 môn Tiếng Anh-Practice Test 18

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 1. A. thyme B. moth C. theme D. method 2. A. astound B. ploughing C. doubtful D. encourage Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions, 3. A. windsurfing B. equipment C. amateur D. national 4. A. interactive B. electronic C. ecology D. individual Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions, 5. You wear what you like at the party, but you must look neat and tidy. A. must B. can C. should D. would 6. We _ _ the money to your money market account within three working days. A. will transfer B. transferred C. are transferring D. will be transferring 7. It was impossible for her to tell the truth so she had to _il story. A. invent B. combine C. manage D. Jie 8. We felt very to hear that you were safe and sound. A. worried B. confusing C. relieved D. convenient 9. Although we had told them not to keep us waiting, they made no to speed up deliveries. A. trial B. attempt C. action D. progress 10. Unemployment and inner city decay are_ _issues which must be tackled together. A. separate B. separable C. non-separating D. inseparable D. on it. 11. Security is very important in this building. Don’t let anyone unless they show you proper identification. A. in B. out C. off 12. A university education is of course important, but it is essential that all employees undergo a period of intensive A. preparation B. concentration C. training D. learning 13. My uncle was_ ill last month but fortunately, he is now making a steady recovery. A. critically B. deeply C. fatally D. seriously 14._ drama is a form of literature, it differs from the other types in the way it is presented. A. Although B. Since C. Because D. However 15. Had you told me that this was going to happen, I A. hadn’t believed B. will never believe C. would never have believed D. mightn’t have believed 16. Roads in the United States remained crude, with graved or wood planks, until the beginning of the twentieth century. A. were unsurfaced or they covered B. which unsurfaced or covered C. unsurfaced or covered them D. unsurfaced or covered 17. The government stopped the local companies from importing fake milk powder of public health. A. for the attention B. on the safe side C. to the best D. in the interest 3. eating less fat curbs disease, a new study suggests that this may not be true. A. Even though believing B. Although many people believe C. As believed by many people D. Since it is believed by so many 19. We put tables and chairs out in the garden for the birthday party, but it started to rain and all our efforts were A. in vain B. in time C. in use D. in Waste Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 20. It would be unfair to judge Jacob on such a brief acquaintanceship with him. A. mild similarity B. quick companionship C. slight friendship D. pleasant conversation 21. The wedding preparations take weeks but the actual ceremony takes less than an hour. A. genuine B. main C. short D. expected Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions, 22. Colourings and preservatives in junk foods are complained to have adverse effects on some children. A. harmful B. positive C. negative D. direct 23. The manager has been biting off more than he can chew when he took on five projects at the same time. A. too ambitious B. practical enough C. clever enough D. too aggressive Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges, 24. – Juck: “John, you look terrible! What’s wrong with you?” — John: A. Thanks for your question. B. I was so sick yesterday. C. The weather will be better. D. You must be wrong. ’00. 25. – June: “I failed the test again! Three times in a row.!” – Helen: “ It’s no big deal. You still have another chance.” A. Cheers. B. You are welcome. C. Come on. D. Not a chance. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Classrooms have changed considerably in the last hundred years. In the early 1900s, the (26) class in England was twice as big as the average in the 1960s — sixty pupils per class compared with thirty. Nowadays, the average class size in a secondary school is twenty-three, (27) is still higher than in many other countries. A hundred years (28) , teachers were stricter than today. Punishment was also more severe: pupils were often hit for bad behaviour – a practice not allowed in schools today. The curriculum in the past was also (29) extensive and concentrated on the three Rs – Reading, Writing and Arithmetic – whereas today’s curriculum includes everything from business studies to philosophy. Some people think that the teaching methods used in schools today are not as (30) as those used in the past but, given the wide range of interactive tools available today, the 21″ century is definitely the most interesting time to be in the classroom for teachers and pupils alike. 26. A. normal B. ordinary C. average D. colninon 27. A. which B. that C. what D. who B. ago 28. A. then C. early D. back 29. A. more B. less C. fewer D. most 30. A. beneficial B. productive C. effective D. profitable Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. The difference between a liquid and a gas is obvious under the conditions of temperature and pressure commonly found at the surface of the Earth. A liquid can be kept in an open container and fills it to the level of a free surface. A gas forms no free surface but tends to diffuse throughout the space available; it must therefore be kept in a closed container or held by a gravitation field. as in the case of a planet’s atmosphere. The distinction was a prominent feature of carly theories describing the phases of matter. In the nineteenth century, for example, one theory maintained that a liquid could be “dissolveri” in a vapor without losing its identity, and another theory held that the two phases are made up of different kinds of molecules: liquidons and gasons. The theories prevailing take a quite different approach by emphasizing wha! liqui gases have in common. They are both forms of matter that have lo permanent structure, and they both flow readily. They are fluids. The fundamental similarity of liquids and gases becomes clearly apparent when the temperature and pressure are raised somewhat. Suppose a closed container partially filled with a liquid is heated. The liquid expands, or in other words becomes less dense; some of it evaporates. In contrast, the vapor above the liquid surface becomes denser as the evaporated molecules are added to it. The combination of temperature and pressure at which the densities become equal is called the critical point. Above the critical point the liquid and the gas can no longer be distinguished; there is a single, undifferentiated fluid phase of uniform density. 31. Which of the following would be the most appropriate title for the passage? A. The Properties of Gases and Liquids B. High Temperature Zones on the Earth C. The Beginnings of Modern Physics D. New Containers for Fluids 32. According to the passage, the difference between a liquid and a gas under normal conditions on Earth is that the liquid A. is affected by changes in pressure B. has a permanent structure C. forms a free surface D. is considerably more common 33. According to the passage, in the nineteenth century some scientists viewed liquidons and gasons as A. fluids B. dissolving particles C. heavy molecules D. different types of molecules 34. According to the passage, what happens when the temperature is increased in a closed container holding a liquid? A. The liquid and gas phases become more similar. B. The liquid and the gas become less dense. C. The container expands. D. The liquid evaporates out of the container. 35. The word “apparent” is closest in meaning to A. difficult to see B. easy to notice C. small to recognize D. simple to perform Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. USING THE INTERNET The Internet started out as a limited network called the ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network). It was a network of computers that allowed communication even if one computer became non-functioning. It was the academic and scientific community that adopted the Internet, using a protocol called TCP/IP. TCP/IP allows a number of different networks of computers to be connected together. This is called the Internet. The Internet allows the creation of the World Wide Web or the Web for short. The Web consists of Internet sites that allow data to be shared by others. Aside from making the Web possible, the Internet also makes e-mail, chatting, file-sharing and telephoning possible. It even allows people to watch media and play games. The Web can be read in a browser. A browser is simply a software program that uses HTTP (Hyper Text Transfer Protocol) data transmission. This will allow you to view Web pages. HTTP lets your browser read the text, graphics, animation, video and music that are on a Web page. It also enables you to click on a link on the page using your mouse. The links on a Web page that guide you to go from one Web page to another are called hyperlinks. A Web page usually contains many hyperlinks so that you can browse the Internet. It is much like reading a book. You can go from page to page and get new information. One example of a browser is Internet Explorer. In the address box of your browser, you can type in an address called a URL for “uniform resource locator”. To be able to use the Internet, you must have a computer with an Internet connection and software that lets you view Web pages. Internet connections are provided by Internet service providers. The slowest connection is called a dial-up connection. It needs the use of your telephone to connect your computer to an Internet service. A faster type of connection is called broadband. This requires a cable or some other equipment. If you turn on the computer with a broadband connection, it connects you to the Internet at a time. (Source: https://en.wikipedia.org/wiki/ Web_browser) 36. What is the main idea of the passage? A. The Internet Explorer can be used to browse the Web. B. The most popular Internet programs are e-mail, chatting and games. C. Equipment is needed to allow a computer to connect to the Internet. D. The Internet is an invention that makes sending and receiving data possible. 37. The word “adopted” in paragraph 1 is closest in meaning to A. changed B. chose C. fostered D. approved 38. According to paragraph 1, which of the following is true of the Web? A. It makes the receiving and sending of e-mail possible. B. It allows data to be shared but not for media or games. C. It consists of sites on which information can be enjoyed by others. D. It is limited to a certain number of computers connected to the Internet. 39. The word “It” in paragraph 1 refers to A. data B. the Internet C. media D. the Web 40. Why does the author mention a book in paragraph 2? A. to note a reason why the World Wide Web was created B. to compare browsing to turning the pages of a book C. to suggest that reading a book is better than browsing the Web D. to provide an example of information that can be viewed on the Web 41. According to paragraph 3, which of the following is true? A. A connection to the Internet allows you to use a browser when viewing Web pages. B. A computer cannot work without a connection to the Internet and a reliable browser. C. A browser and a connection to the Internet are important requirements when working with your computer. D. Using the Internet requires that you have a computer, a connection to the Internet and a browser. 42. What can be inferred about broadband connections in paragraph 3? A. They do not require an Internet service provider. B. They are the fastest type of connection available. C. They are more convenient than dial-up connections. D. They require more equipment than dial-up connections. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. 43. The Niagara Falls, one of the world’s most famous waterfalls, lay half in North B C America and half in Canada. 44. Sylvia Earle, an underwater explorer and marine biologist, who was born in В С the USA in 1935. Α D 45. The first half of the game was pretty boring because the players did not take D enough effort. el ema Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 46. Just after Philip got to his house, his sister arrived. A. As soon as Philip got home, his sister decided to go out. B. Philip had no sooner got home than his sister turned up. C. Philip’s sister had left his house before he got there. D. Philip’s sister got to his house before Philip got there. 47. I’ll come to the cinema with you on condition that we don’t see a horror film. A. I don’t want to see a horror film so I won’t go to the cinema with you. B. We can go to the cinema together as I want to see a horror film. C. l’ll only go to the cinema with you if we can see a horror film. D. We can go to the cinema together but not to see a horror film. 48. I wouldn’t buy that jacket even if I could afford it. A. I won’t buy that jacket as it is too expensive for me. B. I have enough money to buy that jacket but I don’t like it. C. I don’t have enough money for that jacket but I don’t want it. D. I have enough money to buy that jacket and I’m going to buy it. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions, 49. Susan baked a cake. She also made some chocolate biscuits. A. Susan made some chocolate biscuits and a cake. B. Susan made some chocolate biscuits instead of a cake. C. Susan made a cake but she didn’t make any chocolate biscuits. D. Susan didn’t make a cake or any chocolate biscuits. 50. We didn’t go to the concert. The tickets had sold out. A. No tickets had been sold for the concert, so it didn’t take place. B. There were no tickets left, so we couldn’t go to the concert. C. We didn’t go to the concert because the tickets cost too much. D. We had bought tickets for the concert, but we decided not to go. Đáp án 1. A 2. D 3. B 11. A 12.C 13. D 21. B 22. 4.0 14. A 24. B 34. A 44. 5. B 15.0 25.C 35. B 45. D 6.A 16. D 26.C 36. D 46. B 7. A 17. D 27. A 37. B 47. D 8.0 18. B 28. B 38. 48. 9. B 19. A 29. B 39. B 49. A 10. D 20.C 30.C 50. B