Bộ đề thi tốt nghiệp lớp 12 môn Tiếng Anh-Practice Test 12

Đáp án

Nguồn website dethi123.com

Time allotted: 60 min. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. 1. A. tablets B. lifestyles C. figures D. opinions 2. A. sang B. sound C. sore D. sure Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. 3. A. indeed B. advise C. garden D. eighieen 4. A. abandon B. possible C. physician D. majestic Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions, 5. of your classmates is the most intelligent? A. Which B. Who C. Whom D. Wha: 6. The accommodations were simple and in design. A. tasty B. tasteful C. tasted D. tastier 7. So heautifully the piano that everyone stood to applaud her. A. she did play B. she was playing C. she played D. did she play 8. About_ five people on earth logs into Facebook once a month. A. one out of every B. out of everyone C. everyone out of D. out of one every 9. Sandra had hardly entered the house she heard a noise in ine kitchen. A. that B. and C. when D. as 10. Pete asked me if I’d like to go to the concert with him but, to be honest, A. I don’t think B. I wouldn’t like C. I’d rather not D. I don’t want 11. The woman cut the apple and gave it to the two boys. A. into a half B. in the halves C. in half D. into the half 12. Although he is only the spokesman for the ministry. Mr. Craven acts as if he ___ the decisions. A. is making B. were making C. would make D. would have made 13. The teacher is angry because she isn’t accustomed to like that. A. to having spoken B. that they speak C. to being spoken D. speaking 14. It servicing the car now as we’ll be buying a new one in a few weeks. A. is not use B. is no point in C. is not worth D. does not worth 15. I always make my bed in the morning and I expect everyone else to do A. similarly B. likewise C. the same as D. identical 16. Could you please remind the manager that I’m here? I don’t appreciate _ to wait. A. making B. having made C. to have been made D. being made 17. I didn’t know Lucy was allergic to nuts. I wouldn’t have used them in the recipe. A. If I have known B. Did I know C. If I would know D. Had I known 18. Professor Dubois said we could complete the assignments if we needed extra credit, but we do it if we don’t want to. A. shouldn’t B. haven’t to C. don’t have to D. needn’t to 19. By insisting on strict contact as soon as someone was potentially infected, the government managed to control the spread of the ciisease. A. following B. addressing C. finding D. tracing Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. 20. Marrying someone of the same race is the social norm throughout much of the US. A. shocking or exciting situation B. unusual way of behaving C. usual way of doing something D. normal expectation of life 21. While playing hide and seek, the children came across some old photos in the attic. A. discovered by accident B. took by mistake C. found on purpose D. looked for a reason Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions, 22. A most trivial argument about who should go and fetch the bread from the kitchen was going on when I came in. A. delicate B. important C. minor D. miniature 23. I’m at a loss to how you are going to pass your subjects without studying. All you do is play video games all day. A. try to understand B. lose the game C. feel like a stranger D. completely understand Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. 24. – “Hi! Brian. How have you been?” A. I’ve been to Beijing recently. B. Oh, pretty good. And you? C. Badly. And how are you? D. Oh, I’ve done a lot of things. 25. – “What are you going to do after school, Hien?” A. I think I’m not going to live at home anymore. B. I think you already know what I mean. C. I’m broke and I can’t pay my debt now. D. I’ve saved some money and I’d like to travel. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. You get off your plane and make your way to the Baggage Reclaim area. After quite some time spent waiting, there is no sign of your bags and you begin to consider the possibility that they may have gone (26) __ What should you do? Firstly, don’t panic. The most likely (27) is that your bags simply didn’t make it onto the flight, perhaps because they were mislaid at the departure airport, or perhaps because the aircraft had already (28) ____ its weight allowance. If they fail to appear on the carousel, report the loss before you leave the baggage hall and go through customs. Recovering your luggage should be no problems, (29)_ you’ve kept hold of your baggage checks – those little barcodes stuck to the back of your tickets at check-in. Go to the handling agent’s desk and complete a Property Irregularity Report (PIR) form, (30) describes the checked bag and its contents. Then, ask the baggage-services manager for a contact telephone number and confirm that your bags will be forwarded to your final destination. (Source: Macmillan Exams, Roy Norris, Ready for Advanced, 3rd Edition) 26. A. lost B. missing C. absent D. misplaced 27. A. example B. understanding C. clarification D. explanation 28. A. surpassed B. overtaken C. exceeded D. outdone 29. A. as soon as B. provided C. so that D. already 30. A. that B. what C. which D. how Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions. Nature photographer Joel Sartore is passionate about endangered species. He uses his camera to make people aware of environmental problems. They tell the stories of animals that may disappear unless we work fast to save them. Sartore’s latest project is called Photo Ark. The goal of the project is to make a photographic record of the world’s biodiversity. As Sartore says, “For many of Earth’s creatures, time is running out. When asked how he became interested in saving endangered species, Joel said “When I was a child, I read about Martha, the very last passenger pigeon. Martha died in 1914. I was shocked. In the past, there were 5 billion passenger pigeons – probably more than any other bird. But here was the last one, and there was no way to save it. How did we let this happen? I couldn’t understand it. I still feel the same way. I want to prevent this from ever happening again.” Photography is the best way to show problems to the world. It gets people to care about the problems. It’s not enough to just show pretty animals in a beautiful landscape. Now, we must show the threats to these animals as well. The good news is that there are many ways to publish stories and photographs on environmental issues. Self-publishing on the Web is one way to do this. Even nonprofessional photographers can help to make us aware of these problems. (Source: National Geographic Learning) 31. The best title of the passage can be “ A. Animals in the Frame B. How to Capture Animals C. Nature Photography D. Saving Endangered Species 32. The word “them” in paragraph 1 refers to A. stories C. problems D. species 33. The phrase “running out” in paragraph 2 almost means A. having none left soon B. getting out of the area C. running too fast D. being excessive 34. According to the passage, which of the following best describes Joel Sartore’s interest in saving endangered species? A. general B. scientific C. artistic D. burning 35. The last paragraph discusses A. which endangered species should be pictured B. how photography helps to save endangered species C. how to take photographs of animals on environmental issues D. what nonprofessional photographers can help save the Earth Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions, Hardly a week goes by without some advance in technology that would have seemed incredible 50 years ago. And we can expect the rate of change to accelerate rather than slow down within our lifetime. The developments in technology are bound to have a dramatic effect on the future of work. In the near future, new technology will revolutionize communications. People will be transmi everything down telephone lines that previously would have been sent by post. Not only postmen but also clerks and secretaries will vanish in a paper-free society. All the routine tasks they perform will be carried on a tiny silicon chip so that they will be as obsolete as the horse and cart after the invention of the motor car. One change will make thousands, if not millions, redundant. Even people in traditional professions, where expert knowledge has been the key, are unlikely to escape the effects of new technology. Instead of going to a solicitor, you might go to a computer which is programmed with all the most up-to-date legal information. Doctors, too, will find that an electronic competitor will be able to carry out a much quicker and more accurate diagnosis and recommend more efficient courses of treatment. In education, teachers will be largely replaced by teaching machines far more knowledgeable than any human being. Most learning will take place in the home via video conferencing. Children will still go to school though, until another place is created where they can make friends and develop social skills. What can we do to avoid the threat of unemployment? We shouldn’t hide our heads in the sand. Unions will try to stop change but they will be fighting a losing battle. People should get computer literate as this just might save them from professional extinction. After all, there will be a few jobs left in law, education and medicine for those few individuals who are capable of writing and programming the software of the future. Strangely enough, there will still be jobs like rubbish collection and cleaning, as it is tough to programme tasks which are largely unpredictable. (Source: doclecture.net 1-9511.html) 36. According to the writer, the rate of change in technology A. will remain the same B. will slow down C. will speed up D. cannot be predicted 37. The word “obsolete” in the first paragraph is closest in meaning to A. out of date B. out of work C. out of order D. out of practice 38. From the passage, we can infer that A. professionals won’t be affected by new technology B. doctors won’t be as efficient as computers in the future C. computers cannot replace lawyers in the future D. experts will know less in the future 39. Which is NOT one of the writer’s predictions? A. Professionals won’t escape change. B. Children will probably not be taught in schools. C. Professionals will know less than today. D. Computers could make fairer judgements. 40. According to the passage, in the future children A. won’t be taught in schools B. will learn more than at present C. won’t have contact with teachers D. will still learn life skills at schools 41. The phrase “hide our heads in the sand” in the passage probably means A. take care of our heads B. ignore an unpleasant situation and wait C. look ahead and get ready D. refuse to fight a battle with others 42. Which of the following is true, according to the passage? A. We have witnessed so many progresses in technology for more than 50 years. B. People who work in communications will develop both in technology and in vast number. C. In a modern world solicitors prove their important role in protecting human rights. D. Plays will only be used as a means of educating children. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions, 43. My elder brother often gets me to polish his shoes, that makes my mother angry. 44. Almost medical doctors have had some training in psychology and psychiatry. BBC D 45. Access to WTO in 2006 enabled Vietnam to hasten its transformation into an A B export-orienting economy. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. 46. They arrived too late to get a table at the restaurant. A. When they arrived, the tables at the restaurant were already taken. B. Although they were late, they could get a table at the restaurant. C. They found a good table at the restaurant some time after they arrived. D. They had to stand while having their dinner at the restaurant. 47. Seeing that he was so angry, she left the office. A. She didn’t want to make him angry, so she left. B. She left the office when she saw how angry he was. C. He grew very angry when he saw her leaving the office. D. He wouldn’t have been so angry if she hadn’t left. 48. There was no alternative for them but to look for a new flat. A. They didn’t need to look for a new flat because of other alternatives. B. They couldn’t look for a new flat now. C. They could look for a new flat but couldn’t alter it. D. The only thing they could do was to look for a new flat. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions, 49. They can’t continue the journey. They are too tired. A. When they continue the journey, they are too tired. B. Because they can’t continue the journey, they are tired. C. They are very tired as they can’t continue the journey. D. They are too tired to continue the journey. 50. The president failed to explain the cause of the crisis. He did not offer any solutions. A. The president couldn’t explain the cause of the crisis, nor did he offer any solutions. B. The president failed to explain the cause of the crisis, but did offer some solutions. C. The president did not offer any solutions, so he couldn’t explain the cause of the crisis. D. The president offered some solutions to the crisis that he failed to explain the cause of Cause SOME Đáp án 4.B 14.0 24. B 34. D 44. A 5.A 15.B 25. D 35. B 45. D 6.B 16. D 26. B 36. 46. A 7.0 17.0 27. D 37. A 47. B 8.A 18.0 28.6 38. B 48. D 9.0 19.D 29. B 39. 49. D 10.C 20.C 30.C 40. D 50. A